7 oktober 2023
11:30

Vetlanda IBF P11

Referat: Hovslätts IK P11-12/1 - Vetlanda IBF P11

Vi var nog alla lite småpirriga och hade lite fjärillar i magen, för det är något speciellt med seriepremiär och särkilt när det är en ny spelform och mot ett lag vi inte spelat mot tidigare. Men när väl matchen börjat så släppte mycket av nervositeten på planen.

Även att Hovslätt tar ledningen i matchen känner vi att vi inte är utspelade på nått sätt, utan vi hänger med bra i matchen och båda lagen håller boll lika mycket.

Love gör ett viktigt mål efter en framspelning av Hugo G i 11:e minuten och vi har kontakt i matchen även att första slutar 3-1.

I andra så är det vi som är det bättre laget och återigen är det Love som gör två mål assisterad åter igen av Hugo G båda gångerna. Andra perioden slutar 1-2 och matchen lever i allra högsta grad. Bra backar och två hårt arbetande centrar gör det svårt för Hovslätt att göra mål.

Tredje börjar bra med ett solomål av Love efter 3 minuter och det är lika i matchen, men en hård press från hemmalaget gör att de lyckas göra några mål och med 3 minuter kvar av matchen står det 8-4 och det ser mörkt ut.
Men genom en nästintill heroisk insats lyckas Noah H och Noah S att göra två mål inom 30 sekunder och allt kändes lite ljusare igen.

Matchen slutar till sist med förlust med 8-6, men vi är glada ändå. Det finns mycket positivt som vi tar med oss från Jönköping men även ett par saker som vi ska få ordning på under kommande träningar.